DICHLOORAZIJNZUUR DCA

welkom | forum | video | links

DCA - Natrium-dichloorazijn

In januari 2007 publiceerde de Canadese groep van Evangelos Michelakis een cel- en dierstudie in Cancer Cell.
Daaruit blijkt dat de kankercel een achilleshiel heeft: zijn mitochondria.
Hij claimt zelfdoding van de kankercellen (apoptosis) door potentiaalverandering over de membraam van de energiecentrales van de cel (de mitochondrieën).

Suikers haalt de kankercel niet meer uit de mitochondria, maar uit alternatieve metabole routes in de cel. Daarbij ontstaat veel melkzuur.
Dat heeft voor de kankercel twee voordelen: hij gebruikt het melkzuur gebruiken om naburige celwanden aan te vallen zodat hij zichzelf beter kan verspreiden, en doordat de mitochondria niet meer werken is de cel praktisch onsterfelijk. Zelfmoordgenen worden aangestuurd via de mitochondria.
Nou is er een chemische verbinding die dat proces stopt: natriumdichlooracetaat alias DCA (dichloroacetate). Die goedkope stof, aldus de proeven van Michelakis, schakelt de mitochondria weer aan.

Overigens heeft de Nederlandse internist Dr. Huppes een andere visie. Hij denkt zelf dat het werkingsmechanisme van dichloorazijn berust op, populair gezegd, de tumor de nek omdraaien. De chloorgroepen op het azijn verhinderen enzymen als het pyruvaatkinase vrije elektronen af te staan aan ADP. Het werkingmechanisme is dat de cel suiker niet meer kan verbranden, geen energie meer heeft en dan sterft, via zelfdigestie (autophagie; Nature 451: 1069).

Wel is het zo dat de veiligheid, effectiviteit en neveneffecten van DCA niet (nog niet) wetenschappelijk onderzocht zijn. Het artikel in Nature noemt een recent onderzoek in Neurology, waarbij gebruikers van DCA – geen kankerpatienten, maar mensen die teveel melkzuur aanmaken – zenuwbeschadiging kregen toen ze DCA namen. link: Neurology - 14 feb. 2006
De Australische kankeronderzoeker Len Lichtenfeld noemt in zijn blog nog meer bijwerkingen van DCA. link: ABCNews 5 feb 2007

kankertherapieDCA links:

Hoe het gebruik en toepassing van DCA in de nabije toekomst zal ontwikkelen is bijzonder spannend. Uit steeds meer professies komen signalen dat het tijd is voor keuze nummer 4. Dat DCA als alternatieve vorm van kankerbehandeling in de race is blijkt uit de vele berichten op het forum van gebruikers van DCA.

KANKERTHERAPIE

nahco3 kankertherapie NaHCO3
VtK Vereniging tegen de Kwakzalverij (VtdK)
probiotica Probiotica
alternatieve kankertherapie Kanker en alternatieve behandeling
Doug Kaufmann Doug Kaufmann
kankertherapie het falen van de chemotherapie (pdf)
kankertherapie candida - wat is het (pdf)
kankertherapie Gardasil - door Drs Trentelman (pdf)
simoncini interview met Dr. Simoncini (pdf)
VtK HPV vaccinatie en Big Pharma

DCA - natrium-dichloorazijn

  kanker-therapie is valid xhtml