NOBELPRIJS HPV

welkom | forum | video | links

 

Mogelijke belangenverstrengeling AstraZeneca en Stichting Nobelprijs

De farmaceut AstraZeneca (bekend van het HPV-vaccinatiemiddel Gardasil, maar ook van bijvoorbeeld de statine Crestor) heeft twee van de afdelingen van de Nobel Foundation -die mediarechten voor de prijzen behandelt- en Nobel Webb -die de website van de Nobelprijs beheert en ook banden heeft met personen die betrokken zijn bij het toekennen van de Nobelprijs voor Geneeskunde- financieel ondersteund, aldus de Zweedse Radio en de Badische Zeitgung.

Bo Angelin, lid van het Nobel Comité, tevens bestuurslid van AstraZeneca, en Bertil Friedholm, vertegenwoordiger van het Nobel Comité aan het Karolinska Institute, hadden naar verluidt in 2006 consulterende contacten met AstraZeneca. Dit jaar werd de prijs voor geneeskunde toegekend aan Harald zur Hausen voor de ontdekking van het menselijke papillomavirus, ofwel HPV, en MedImmune van AstraZeneca bezit sommige octrooien op virusachtige nanotechnologie die de basis van de vaccins van Gardasil en van Cervarix HPV vormt. De gepubliceerde rapporten wijzen op een mogelijk onderzoek naar deze verstrengeling.

Ondertussen laat een woordvoerder van AstraZeneca weten: "AstraZeneca heeft een overeenkomst met Nobel Media en Nobel Web ondertekend om aandacht te vragen voor- en het vergroten van bekendheid voor hetgeen bereikt is door de Nobelprijswinnaars voor Geneeskunde en Fysiologie. Onze hoop is dat deze samenwerking de voorlichting zal verhogen over hoe medische doorbraken en nieuwe behandelingen de gezondheid en levenskwaliteit van patiënten kunnen verbeteren.
Omdat het Nobel Comité aan het Karolinska Instituut -en niet de afdelingen van de Nobel Foundation- de kandidaten voor de prijs verkiezen, zal AstraZeneca niet in staat zijn invloed uit te oefenen op de verkiezing van kandidaten voor de Nobelprijs, als we dat al zouden willen.”

Bron: Pharmalot

KANKERTHERAPIE

mms mms-21
vitamine b17 Vitamine B17
probiotica Probiotica
kankertherapie Kanker en alternatieve behandeling
doug kaufmann Doug Kaufmann
chemotherapie het falen van de chemotherapie (pdf)
candida candida - wat is het (pdf)
simoncini interview met Dr. Simoncini (pdf)
kankertherapie Chemo? Of kan ik zélf kiezen?

Belangenverstrengeling AstraZeneca en Stichting Nobelprijs?

  kanker-therapie is valid xhtml